October 25, 2010

Aku ingin bertaubat


Subhanallah Allah Maha Besar . Dia memilih aku untuk kembali ke jalanNya . sedangkan aku ini tersangat jahil masyallah . Allah je tahu apa yang selama ini aku kerjakan ke jalan jahanam . Allah Maha Besar dan Dialah Maha Pengasih . Di usia yang begini aku sedar aku boleh mati bila-bila masa saja . tapi amalan agamaku belum cukup untuk mengadap Allah dan aku takut dengan azab kubur . dosa-dosa kelmarin sangat banyak . masyallah . aku seboleh-boleh ingin sangat menghafal surah al-mulk . moga terlepas dari seksaan kubur . bila time solat kekadang lalai , subuh jangan cakap la . solat dhuha je aku buat tp solat fardhu hampeh . from now aku akan jaga solat aku . nabi saw pesan perempuan senang sangat masuk syurga tp mestila jaga 3 perkara ni , jaga solat , jaga puasa , dan taat pada suami . yang jaga puasa tu , termasuk la sekali jaga mengumpat , aurat , tutur kata , pergaulan dengan lelaki and semua sekali yang termaktub dalam al-quran and then yang ada suami tu beruntung la . setiap masa dpt pahala bila layan suami . tak perlu pk nak pergi palestin , tak perlu pk nak pergi berperang , coz keistimewaan seorang muslimah amat besar . dan aku berharap aku dapat mengamalkan suma perkara ni . tp since belum bersuami ni aku akan jaga mak babah dengan baik . insyallah . mudah mudahan Allah permudahkan urusan kita semua . dunia ini sementara seperti kita berteduh di bawah pondok tatkala hujan . bila kita kejar dunia , akhirat akan tercicir . tapi bila kita kejar akhirat , dunia akan kejar kita . renungkan . dunia ini tipu daya ! 















5 feedback(s) :

the Only d Amor said...

semoga hati kau ke jalan yang benar sayangku..
aku gembira untukmu...

Aimi Razman said...

thnx bud ! semoga kita dirahmati Allah amin .

TinTa HaTi said...

inshaALLAH..
semoga tiap lngkah... mkin kuat mncri yg maha Satu..amin...
go..go..go.. chaiyok2..

TinTa HaTi said...

inshaALLAH..
semoga tiap lngkah... mkin kuat mncri yg maha Satu..amin...
go..go..go.. chaiyok2..

Aimi Razman said...

@tinta hati terharu . thanks for support sobsob

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...