December 19, 2010

Contest : Favorite Photo Contest

 This competition will ended on 20th December. Wah sangat cepat. i baru kena tag semalam.
OK here the contest , check it out.


Full Name :
AIMI BINTI AHMAD RAZMAN

Nick Name :
AMY

Date / Place of Birth :
31 AUGUSTS 1986/MELAKA

Blog Tittle :
A DIARY OF SORTS

Blog URL :

Favorite Photo's :

Tell us the story behind this photo :
Once upon a time , on 2005 if not mistaken . Aku dihadiahkan dua ekor anak itik yang tengah fresh kuning dia. Oh my Allah sangat cute! Aku letak dalam apartment sebab time tu still study lagi and duduk kt hostel. Balik je kelas mesti keje aku merembeskan segala tayek-tayek kepunyaan dorang. Bersepah dol. Bila nak freshen up, aku letak dalam sinki yang penuh dengan air senang dorang nk berenang. Time kecik tk berapa pandai sgt berenang. Tekedek-kedek je but CUTE! Hilang letih aku tengok gelagat dorang. Dah siap mandi, aku drykan dgn hair dryer. hehe. Mula-mula takut . Lintang-pukang lari, puas kejar and bila dah lama-lama dorang dah advance :) and begitula routine harian aku sampaila dorang besar. Masuk cuti sem, dorang naik bus sekali dgn aku. Aishh, time tu la dorang bunyi cit! cit! cit! non stop. Makcik depan dah pandang pelik. Aku buat tatau je. Nanti kang kantoi susah plak bwk haiwan dalam bus. Mana boleh kan!
Bila dah sampai rumah, mak suruh letak kat luar. Kalau ikutkan itik-itik ni tamo duk luar sbb dah biasa duk dalam rumah. Bila letak luar je dorang masuk dalam balik. Sampaila mak aku kurung dorang dalam apa ntah. Time malam je aku kuar jenguk siap pasangkan ubat nyamuk lagi. Terkelip-kelip mata dorang tengok. Sian sgt. 
Bila dah abis cuti , mak suggest tinggalkan itik kt rumah. Tak payah bawak balik hostel. Mula-mula aku tk sanggup tinggal. Tp sebab mak, aku tinggalkan juga. Malam aku dah nk blah tu, aku curi dua helai bulu dorang and telan. Bodoh kan? Sayang punya pasal. Sayang sangat-sangat! 
After 3weeks later, aku balik hometown for Eid mubarak. Tak sabar nk tgk dorang. Last-last mak aku cakap, ' Itik mak dah anta kat atok buat korban raya haji'. What the heaven, T_T


Say something to the owner of blog:
Thanks beautiful Dilla for this contest coz it will review back my precious moment. I will follow you and hope we will keep in touch. and lupa nak cakap, blog you sangat nice ! i will keep it on my BLOGROCK. 


Tag people:



16 feedback(s) :

Anonymous said...

tipu ke x nie?ahaha.......

Aimi Razman said...

wut u means by tipu ?

Pencari Cinta-Nya said...

tu ak la mie......ahaha.....ak lupa nk sign in td....ahaha......

Aimi Razman said...

ko ni , aku ingt sape la anon yg dengki ngn aku ni . haha . tipu ape mok ??

Pencari Cinta-Nya said...

ahahaha.....sorry la mok....ahaha...ak kan br lg lam blog nie....ko nie.....citer itik tu la...ak saje2 je tls mcm tu.....ttba kuar anymous.....ahaha.....

Aimi Razman said...

of coz true story . masa aku std kt kolej lagenda dlu2 . before uitm arau . and sampai skrg aku tk bela itik da sobsob .

Pencari Cinta-Nya said...

ooo.....ekeke...itik comel....kedek2 je bila jalan....ekeke.....

Nur Ardilla Najwa said...

salam. thanks yer sis sbb sudi join contest nie, owh itik sgt comel tapi sy suka kucing lagi...hihiihh..

insyaALLAH we will keep in touch.. =)

by the way... nama saya nur ardilla najwa.. panggil dilla je. =)

Aimi Razman said...

ic . not jannatul.
i just saw your blog url then trus assume ur name jannatul haha. Sorry.

ok insyallah :)
if ada contest lg invite me ok ^__^

Nur Ardilla Najwa said...

hahaa..tak pe...ramai je panggil jannatul..tak kesah pun sebenarnya.. =) saya letak awak dlm blog list istimewa de'harty jugak..=)

Princess5050 said...

cutey little duckling~~ comel sgt.
gud luck 4 d contest ^^

Aimi Razman said...

dilla : oh yeke ? tkpela i call ur real name la k :) btw thanx sweety. i will keep ur name in my heart. lg special hee :)

princess: sgt2 comel. bila tgk lama2 sedih and menangis i.uhu. thanks wishing me !

SHARE MUSICC said...

comelnye ank itik tu...jalan terkedek2... hehehehhe

Aimi Razman said...

share music : mmg comel :D

Nur Ardilla Najwa said...

Salam. Tahniah sis Aimi.... anda pemenang utk contest d blog saya... sila ke blog ya utk maklumat lanjut. =)

Aimi Razman said...

@dilla : Wassalam. Oh my Allah. Betul ke ni i menang? tk percaya je. Btw thanks to dilla and other judges too. Hope Allah bless you all. Happynya hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...