December 21, 2010

PENTING! CARA BARU TINGKATKAN TRAFIK KE BLOG ANDA !


Korang cari traffik? Kecewa dengan traffik yang sekejap naik sekejap turun, atau tak naik-naik? Kita sama! Korang mesti kerap cari cara nak menaikkan traffik tu kan. Apa kata sekarang ni kita cuba cara lain pulak. Cara ni bagi aku memang tak pernah tengok lagi, tapi best! Aku jumpa cara ni kat blog Magrib Aristo ,  Luna dan Internet Tutorial. Jom try cara ni! Cara cepat menaikkan traffik blog korang!

P/S : Baca entri ni sampai habis dulu sebelum buat.
Cara nya begini:
- Tulis posting artikel seperti posting ini, atau copy-paste artikel ini. Kemudian beri tajuk yang menarik.
- Korang hanya cuma perlu meletakkan Link URL di bawah ini untuk artikel yang korang nak tulis dalam  blog or web korang.
PERATURAN!!!
1. Sebelum korang meletakkan Link URL ke posting blog or web korang, sila hapuskan link nombor 1.
2. Selepas itu pindahkan Link No.2 menjadi no.1, yang No.3 jadi No.2, yang No.4 jadi No.3 dan seterusnya.
3. Setelah itu masukkan link korang di urutan bawah (No.15)
***So urutannya jadi mcm nie…
Ingat! Jangan Ubah urutan daftar link itu. Jika setiap blogger mengikuti formula tersebut, maka bakal menghasilkan backlink seperti berikut:
    Bila posisi korang pada no.15, jumlah backlink = 1
    Posisi no.14, Jumlah backlink = 5
    Posisi no.13, Jumlah backlink = 25
    Posisi no.12, Jumlah backlink = 125
    Posisi no.11, Jumlah backlink = 625
    Posisi no.10, Jumlah backlink = 3,125
    Posisi no.9, Jumlah backlink = 15,625
    Posisi no.8, Jumlah backlink = 78,125
    Posisi no.7, Jumlah backlink = 390,625
    Posisi no.6, Jumlah backlink = 1,953,125
    Posisi no.5, Jumlah backlink = 9,765,625
    Posisi no.4, Jumlah backlink = 48,828,125
    Posisi no.3, Jumlah backlink = 244,140,625
    Posisi no.2, Jumlah backlink = 1,220,703,125
    Posisi no.1, Jumlah backlink = 6,103,515,625
    Kita sama-sama cuba ok :) Selamat mencuba!!!
    REMINDER : Ingat, jangan menipu. Tolong menolong sesama rakan blogger untuk mendapat trafic yang banyak. Pastu jgn lupa promote link entry ni. Kat member korang coz lagi byk lagi bagus. Kalau sehari promote kat 100 blog mungkin yg buat 10% jer maknanya dalam 10 org yg buat. Iingat lagi byk backlink kita, lagi tinggi rating kita kat GOOGLE :)

6 feedback(s) :

Hyda said...

wah..like la...
i 'll 2 try

Aimi Razman said...

Haida : ok girl . hush babe hash :)

aNaYaNa said...

haduu..nak kena cuba gak ni..
traffic saya hancuss..hehe..

Aimi Razman said...

yana : me lagi la :( huwwaa

kahirie said...

kompius....dan perlu ke....

Aimi Razman said...

kahirie : yep, perlu pada certain blogger yg concern bab ni ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...