December 22, 2010

A simple MAKEUP TIPS from me

My dear faithful readers, Assalammualaikum. This entry is dedicated to girls only :) Oh ok la boys also can.  I just wanna share my product skin and makeup since there are too many guys yang always keep asking me, 'Hai Aimi, you guna lipstick product apa ? color ? description ? code color ?' And now , fosho i am in good mood so let's go babe!


             Eyeliner : Black Kohl
             Lipgloss : Elianto SunScreen Lip Gloss SPF 15 Chocolate Smoothie
             Blusher : Elianto Rosey Cheeks 05 Peachy Rose
             Base Makeup : Tinted Base Makeup
             Face Powder : Elianto Whitening two-way cake 02 Soft beige
             Liquid cream : Maybelline Clear Smooth 12 Natural


Is that clear ? My makeup simple je. Tak banyak sangat sebab aku miskin. Actually, for me la, the MAIN makeup is Eyeliner. Rasa sangat tak perfect if tak pakai. Pernah juga aku bercita-cita nak hangout tanpa eyeliner, sekali dah masuk kereta keluar balik masuk rumah and pakai segala eyeliner :D Hrm, bercakap pasal cara nak makeup tu aku assume semua dah tahu kan? Takpela, i bet semua dah tahu. Kan banyak tutorial macammana nak makeup. Aku cuma share product apa yang aku guna je k? 
Eyeliner
Mostly, tak ramai yang guna eyeliner ni. Yela murah kan, sape nak pandang. Kat pasar malam ada jual. Ada red and blue tube tak silap. Cara nak pakai you all refer sini.

Lipgloss

 I really love this one v mush! Chocolate Smoothie from Elianto is my fav color ever ! 


Blusher
Elianto Rosey Cheeks 05 Peachy Rose ni color dia more to orange. But sangat matching dengan my skin. Ape pun better you all test color blusher ni ikut warna kulit masing-masing. Test dulu before beli!



Base Makeup
This tinted base makeup jarang sangat aku guna. Depends on tempat juga. 


Face Powder
Two-way cake ni boleh guna 2 ways as liquid foundation or powder. 



Eyelashes
 Ok yang ni as accessories je. Aku prefer yang thick eyelashes. Nampak heavy.


So, mostly makeup aku from Elianto. About a years juga lah jadi loyal customer dorang. But now sejak Maybelline ada product baru ;BB cream, aku rasa nak try. 8 in 1 you ! Luckily la coz muka aku tak fussy sangat. Semua product dia ngam. Sebab skrg aku guna Safi Rania GOLD as moisturizer. Ada untuk malam and siang. Mahal la juga. Better beli BB cream. Lagi jimat duit haku hehe. Whatever is, kulit muka kena jaga betul-betul. Makeup too. Ada yang suka makeup tebal. Berinci jugalah eye shadow dia. Tapi aku gila serius tak pernah pakai eye shadow do. Muka ni theme eyeliner je. Tak vouge mana pun.


Okla guys 
If ada question, just ask. I am feeling free to answer. Muah lovelies! 




21 feedback(s) :

Mizz Dayana said...

nice tips bbe. :)

dear, ajar la care pakai fake eyelashes. :)

Aimi Razman said...

mizz dayana : AWW thanks! insyallah later i ajar ok. wait taw :))

Nurul Nadiah Mamat said...

wow......hii....ak lgsung xpki pape.....hii....t ak nak kawin ko solekkan ak k....ekeke...

kahirie said...

ok nothing word to say juz nice...

Aimi Razman said...

cheyah : muka ko da cantik and licin, tk pakai makeup pn tkpe :)
HAHA, nk aku solekkan ? ko jgn nk tipu. nnt ko panggil mak andam juga nnt :P

kahirie : Thanks! finally ada juga boys yg sudi baca my entry ni ;)

Nurul Nadiah Mamat said...

alhamdullillah...makaseh2......ekeke....
mane de pggl mak andam...pggl mak aimi....ekeke....

Aimi Razman said...

cheyah: yela, ko tk panggil siap ! hee

butterflyana said...

samelah! i memang rasa apa-apa pun, paling penting ialah eyeliner..hehe
tapi i pakai eyeliner silky girl yang stick tu..:)

Aimi Razman said...

@butterflyana : kan ? rasa mcm tk boleh klu tk pakai. act i suka pakai eyeliner tebal2, dats why pakai brand kajal tu hee. depends on mata la. mata i sepet sket so nk bg bigger i letak tebal sket la eyeliner tu :)

ALFALORA MOHD MUSTAFA said...

ala...tp awk mmg cntik..sy xcantik..make up cmne pn xlawa gk..huh!!!! btw tq tgk blog sy..len kali singgah lg ek..yg awk komen psl digsby tu...keep in touch k!

Nurul Nadiah Mamat said...

okeh.....i'll call it now....mak aimi....!!!!!! =P

Aimi Razman said...

@alfalora : wah! nice name. btw, there is a way to be beautiful my dear. hehe ok, always keep in touch k :))

Aimi Razman said...

@cheyah :pe barang pggl sini :P

Nurul Nadiah Mamat said...

dah tu nk pggl kat mane?fb?ekeke.....

Aimi Razman said...

@cheyah : depan-depan HAHA

fara feroza said...

santiknye mata...jeles2..huhu..:)




sayasukatulis2

Aimi Razman said...

@fara : lol, mata fara pn cantik !

Makeup tips said...

I was having trouble in getting a good professional makeup artist. Then I found this website. To tell you frankly, these guys are professional and kind of workaholic to give you your desired look. Try it. makeup tips

Anonymous said...

I just added your website on my blogroll. I may come back later on to check out updates. Excellent information!

Anonymous said...

I just added your website on my blogroll. Really enjoyed reading through. Excellent information!

Anonymous said...

Really great article with very interesting information. You might want to follow up to this topic!?! 2011

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...